Activiteitenverslag 2012

Activiteitenverslag 2012

-heel jaar: hiphop dans (street- en breakdance) lessen bij Kunstencentrum de Kunstlinie door Clanton van Loon

_____________________________________________________________________________________
-heel jaar: muziek en zangles bij Artloca, ism VVFLEX

Funky Friday Band Muziek en zang Tijd: van 9.00 tot 15.30 Docenten: Marlon Hoefdraad / Vanessa Veldhuis in samenwerking met VVFLEX.

In deze groep ga je muziek maken op allerlei manieren. De ochtend staat in het teken van zang. In de middag maak je kennis met verschillende instrumenten.Je hoeft geen noten te kunnen lezen. Je leert samenwerken en luisteren naar anderen. Plezier maken en beleven wat muziek te bieden heeft, staat steeds voorop.

_____________________________________________________________________________________

-heel jaar: Ladiesjam music development en empowerment activiteiten, bandvorming en –coaching

Het muziek ontwikkelings- en empowerment project ‘Ladiesjam’ heeft vanaf ze in 2010 startte met talentontwikkelings-, scholings-,  jamsessies, empowerment en andere activiteiten,  verschillende edities uitgevoerd in Almere en Amsterdam.
Muzikale trajecten, workshops, jamsessies, trainingen voor, door en samen met vrouwen, in een gezellige, warme, laagdrempelige en positieve sfeer, met muziek als verbindende factor.  Zowel jonge, volwassen, beginnende, gevorderde, vrouwen met allerlei verschillende interesses en behoeften en van diverse achtergronden hebben er aan deelgenomen.
De activiteiten en onderlinge interactie tussen de vrouwen en (voornamelijk) vrouwelijke docenten en andere rolmodellen hebben als ultieme stimulerings- en empowerment tool gewerkt, voor de vrouwen op diverse terreinen.
In muzikaal, artistiek opzicht zijn er mooie en groeiende resultaten ontstaan, maar ook op sociaal, emotioneel en zelfs maatschappelijk terrein heeft het project een sterke uitwerking gehad, met muziek als middel.
We hebben getuige mogen zijn van positieve resultaten als bijv. zichtbare persoonlijke groei, zelfvertrouwen vergroten, emotionele ontlading,  vriendschappen en andere contacten, en voor sommige dames werkte het zo stimulerend dat ze (opnieuw) motivatie en energie kregen om te werken of een studie te gaan volgen.

Inmiddels is Ladiesjam uitgegroeid tot een ware ‘all women band’, die ook optredens verzorgt, producties maakt, samenwerkingen en featurings doet met andere artiesten en tevens als begeleidingsband kan dienen van andere artiesten en bij het begeleiden van jamsessies.
Ladiesjam is een variabele formatie, die ook kan afwisselen kwa bezetting en aantal leden. Hierdoor is ze heel flexibel en voor allerlei soorten gelegenheden inzetbaar. Van popconcerten en festivals tot conferenties en akoestische knusse optredens, Ladiesjam doet het allemaal.
En niet alleen zang en instrumenten komen aan bod, bij Ladiesjam is er ook ruimte voor alle andere disciplines zoals DJ-en, beatmaking, rappen, poetry, dans, ea.
Ladiesjam beoogt dezelfde doelstelling als het project: Muziek maken en delen voor, door en samen met vrouwen.
Ladiesjam wil niet alleen de talenten presenteren, maar tevens als voorbeeld dienen voor andere meisjes en vrouwen en hen stimuleren.
Tevens dient de Ladiesjam band als uitstroom mogelijkheid voor dames die willen verder groeien met hun talenten en door willen gaan in de muziek.

 

  • Ladiesjam Band
    Voor meer informatie, nieuws, updates en foto’s over de band Ladiesjam kun je naarwww.ladiesjam.com en de Ladiesjam Facebook pagina

 

  • Ladiesjam music development & empowerment activiteiten
    Voor info, promotiemateriaal, footage,  evaluaties, resultaten, ea uit de verschillende edities van het ’Ladiesjam Music Development & Empowerment Project‘ kun je naar voorgaande projecten: http://www.vvflex.nl/?page_id=1569

 

  • Publiciteit
    In 2011 heeft Kunstfactor een onderzoek gedaan naar de empowerende werking van kunstbeoefening. Een impressie hiervan is in een publicatie uitgebracht en is gepresenteert bij een landelijke conferentie erover. Ladiesjam heeft als een van de projecten hieraan deelgenomen en is in de publicatie terug te vinden pagina 18 en 19.

Bekijk hier de publicatie:  ’Stem, beeld en verhaal van vrouwen’ (Knstkrcht) Verslag Stem beeld en verhaal van vrouwen

Bekijk hier het conferentie verslag: Verslag_Stem_beeld_en_verhaal_van_vrouwen_def_2

 

Klik hier voor de hele publicatie:

_____________________________________________________________________________________
-heel jaar: begeleiding, ondersteuning, promotie, facilitering aan bands, koren, muziekgroepen, ea

-8 maart: deelname aan Vrouwendag door P-team en De Schoor

__________________________________________________________________________

-april: opknap verfbeurt in de VVFLEX ruimte
_____________________________________________________________________________________

-Plaza Loca ism oa VVFLEX

 

_____________________________________________________________________________________

-van mei t/m juli: Artist on the Rise project (uitwisselingsproject/talentontwikkeling voor opkomende artiesten uit Suriname)


_____________________________________________________________________________________

-van aug t/m okt: promotours van Harry Mo, DJ Jemaya, Selfplayers in NL


Hete Zomer Voorspeld Voor Reggae Fans in Nederland

Almere 10 juli 2012 – “Sun is shining, weather is sweet. Make you want to move your dancing feet. En juist dit laaste gaat helemaal goed komen deze zomer voor reggae-liefhebbers in Nederland!

Niemand minder dan reggae artiest Harry Mo (uit de Virgin Islands) brengt van 15 juli tot 5 augustus opnieuw een bezoek aan Nederland en evenals vorig jaar zal hij ook nu weer vurige optredens verzorgen waar we het allemaal warm van krijgen. Ook is Harry Mo’s inmiddels 3de album ‘On my way’ uit en een must have als je van roots-reggae music en sterke consious lyrics houdt.

Dus ook al laat het weer het afweten, hoe dan ook belooft het een hete zomer te worden voor alle Reggae-fans!

___________________________________________________________________________

-7 juli: deelname aan het Lumiereparkfestival 2012 in Almere Stad

 

7 juli staat VVFLEX op Lumiereparkfestival met:
Sensikwal, Undiscovered, Jahsenye en Nosjeman & the Nature Sound Family.

We openen het festival met Sensikwal en Undiscovered van 12.30 – 13.00 en om 22.30 uur sluiten we het festival booming af met splashy optredens van Jahsenye en Nosjeman & the Nature Sound Family

check voor meer info: www.lumiereparkfestival.com

_____________________________________________________________________________________

 -7 juli: deelname aan Surinamedag2012 in Almere Haven

De 12e editie SURINAMEDAG is wederom een heel groot succes geworden.

Dankzij de inzet van u allen hoe gering of groot dan ook, het moge bekend zijn dat Surinamers zéér trots zijn op HUN Surinamedag !!! Van heinde en verre komt men naar deze dag.

Het weer  was fantastisch – de sfeer toppie – bezoekersaantal drukker dan vorig jaar. Het is precies wat men opmerkte “ de SURINAMEDAG wordt elk jaar drukker en populairder “

“Het leeft enorm onder de Surinamers.” En zij die Suriname een warm hart toedragen.

Namens het bestuur bedankt voor de wijze waarop u invulling heeft gegeven aan uw dag de SURINAMEDAG !!!
Tang boeng,

Warme sranang groeten.
Het bestuur van de stichting APINTI.

____________________________________________________________________________________

-van sept t/m dec: Freedom of Voice – vocaltraining & singing classes door CVT docent William Hazel

Stichting VVFLEX organiseerde 4 keer per maand ”Freedom of Voice” Vocaltraining.

Doel is om al de mogelijkheden van de stem te ontdekken en in 'vrijheid' en ontspanning te zingen zoals jij wilt.
Er is veel aandacht voor stemtraining door te werken aan stemtechniekwaarbij we de stem(geluiden) op een gezonde manier leren te gebruiken.
Door de verschillende stemfuncties te oefenen -die we allemaal hebben- kun je deze in je eigen zang gebruiken en vooral in iedere muziekstijl!
De zangtechniek die we gebruiken komt voornamelijk vanuit Complete Vocal Technique, een effectieve en concrete methode met directe resultaten.
We vinden het belangrijk dat er in de groepslessen een open sfeer is met fun en vertrouwen zodat er ook fouten gemaakt kunnen worden en we van elkaar kunnen leren. Je krijgt les als groep, maar er is ook veel aandacht voor iedereen's persoonlijke vragen, behoeften en aandachtspunten. We werken aan wat jij wilt en nodig hebt. De CVT docent heeft geen oordeel over smaak, en staat open voor alle stijlen en sounds.
Onderdelen van de les zijn oa: stemtechniek, ademsteun, lichaamswerk, interpretatie, harmonie, improvisatie, intonatie en jezelf durven presenteren.
De lessen kosten slechts €5 per persoon en hierdoor kunnen we het lekker laagdrempelig houden en bovendien is het toegankelijk voor iedereen, man vrouw, jong oud, Freedom of Voice is er voor iedereen.
So feel free to join!

Testimonials
Hierbij enkele reacties van deelnemers.

* C. en ik genieten van de gezellige lessen.
Wat hebben wij ontzettend veel geleerd. Het is niet alleen zang William maakt er een sfeervolle les van en geeft de studenten zelfvertrouwen. Zonder deze lessen waren wij in ieder geval niet zo ver gekomen.
En er is nog veel te leren.  Het is mooi om te ervaren dat hij laat zien hoe je elkaar kan helpen en vooral van elkaar kunt leren. Nog vele lessen na deze

*Ik heb 1 workshop meegemaakt, dat was verfrissend, William heeft veel interessante weetjes te vertellen over het gebruik van je stem. Artiesten die zingen als hun beroep hebben maken tijdens hun loopbaan nog steeds gebruik van zangcoaching. Wat te meer wij!