Cursus Latin percussie


Docent Percussie instrumenten Wigbert Martina

Op Curaçao heeft hij in diverse orkesten als percussionist  gefungeerd. Wigbert woont sinds 1979 in Nederland en is geboren op de Nederlandse Antillen Curacao. Hij speelt sinds jongaf aan percussie instrumenten met zijn vader als coach. In Nederland heeft Wigbert op het Rotterdamse Conservatorium, destijds LP percussie gestudeerd en heeft dan ook voor vele orkesten en in diverse muziekgroepen mogen spelen als percussionist.
Lesaanbod:
De Instrumenten die aanbod komen zijn:
Tumbadora (conga) Bongo, Timbales, Clave, Guiro Maraca, Campana de (zg koebel) en verdere kleinpercussie instrumenten.

Prijs:

* Voor informatie over de kosten kunt u contact opnemen via info@vvflex.nl
* De lesdag en het tijdstip is in overleg
* Instrumenten zijn tegen een kleine bijdrage te huren
Voor  iedereen is er een passende les, je kunt kiezen tussen:
– Beginners niveau
fase 1
Hierbij starten wij rustig met het beheersen van je techniek en motoriek, juiste handzetten voor het optimaliseren van klank kleur en sound.
Fase 2
De tweede fase gaat gepaard met het beheersen van de basispatronen, de zogenaamde Tumbao’s
ritmes/ groove’s
Vervolgens wordt er uitleg gegeven van de clave-ritme in samenhang met de basispatronen.

Midden niveau
en verdere niveaus
De basis tumbao wordt in samenhang met de clave-ritmes stap voor stap uitgebreid tot de volledige Caribische salsaritmesectie.
Ritmes uit voorgaande lessen worden herhaald en uitgebreid. Vervolgens komen diverse Tumbao’s, grooves/ritmes aanbod.  Daarnaast werken en besteden we aandacht aan improvisatie. Uiteraard komen ook nieuwe ritmes aanbod om verder je niveau op te krikken.
Na het beheersen van de eerste beginselen, wat je hebt geleerd kun je meestal goed aansluiting vinden bij een groep op middenniveau.

Leerproces uitleg van Ritme grooves
Grooves Zijn allerlei ritmes vanuit diverse continenten streken. Caribische Ritmes /Zuid-Amerikaanse ritmes westerse muziekstijl en combinaties van muziekstijlen’. Je leert diverse muziekstijlen te combineren met elkaar en creëert je eigen muziekstijl door de  tijd die jezelf erin investeert ,in het oefenen van technische vaardigheden, motorische en coördinatie.
De docent help je mee d.m.v. gekozen wijze van oefeningen te hanteren waardoor je meer uit je  instrument kan halen . Tot slot ben je op een ontspannende leuke manier bezig op percussie-instrumenten .

Wigbert Martina in de les: http://youtu.be/yoZKFvWpYIM