Ladiesjam


Het muziek ontwikkelings- en empowerment project ‘Ladiesjam’ heeft vanaf ze in 2010 startte met talentontwikkelings-, scholings-,  jamsessies, empowerment en andere activiteiten,  verschillende edities uitgevoerd in Almere en Amsterdam.
Muzikale trajecten, workshops, jamsessies, trainingen voor, door en samen met vrouwen, in een gezellige, warme, laagdrempelige en positieve sfeer, met muziek als verbindende factor.  Zowel jonge, volwassen, beginnende, gevorderde, vrouwen met allerlei verschillende interesses en behoeften en van diverse achtergronden hebben er aan deelgenomen.
De activiteiten en onderlinge interactie tussen de vrouwen en (voornamelijk) vrouwelijke docenten en andere rolmodellen hebben als ultieme stimulerings- en empowerment tool gewerkt, voor de vrouwen op diverse terreinen.
In muzikaal, artistiek opzicht zijn er mooie en groeiende resultaten ontstaan, maar ook op sociaal, emotioneel en zelfs maatschappelijk terrein heeft het project een sterke uitwerking gehad, met muziek als middel.
We hebben getuige mogen zijn van positieve resultaten als bijv. zichtbare persoonlijke groei, zelfvertrouwen vergroten, emotionele ontlading,  vriendschappen en andere contacten, en voor sommige dames werkte het zo stimulerend dat ze (opnieuw) motivatie en energie kregen om te werken of een studie te gaan volgen.

Inmiddels is Ladiesjam uitgegroeid tot een ware ‘all women band’, die ook optredens verzorgt, producties maakt, samenwerkingen en featurings doet met andere artiesten en tevens als begeleidingsband kan dienen van andere artiesten en bij het begeleiden van jamsessies.
Ladiesjam is een variabele formatie, die ook kan afwisselen kwa bezetting en aantal leden. Hierdoor is ze heel flexibel en voor allerlei soorten gelegenheden inzetbaar. Van popconcerten en festivals tot conferenties en akoestische knusse optredens, Ladiesjam doet het allemaal.
En niet alleen zang en instrumenten komen aan bod, bij Ladiesjam is er ook ruimte voor alle andere disciplines zoals DJ-en, beatmaking, rappen, poetry, dans, ea.
Ladiesjam beoogt dezelfde doelstelling als het project: Muziek maken en delen voor, door en samen met vrouwen.
Ladiesjam wil niet alleen de talenten presenteren, maar tevens als voorbeeld dienen voor andere meisjes en vrouwen en hen stimuleren.
Tevens dient de Ladiesjam band als uitstroom mogelijkheid voor dames die willen verder groeien met hun talenten en door willen gaan in de muziek.

 

  • Ladiesjam Band
    Voor meer informatie, nieuws, updates en foto’s over de band Ladiesjam kun je naar www.ladiesjam.com en de Ladiesjam Facebook pagina

 

  • Ladiesjam music development & empowerment activiteiten
    Voor info, promotiemateriaal, footage,  evaluaties, resultaten, ea uit de verschillende edities van het ‘Ladiesjam Music Development & Empowerment Project‘ kun je naar voorgaande projecten: http://www.vvflex.nl/?page_id=1569

 

  • Publiciteit
    In 2011 heeft Kunstfactor een onderzoek gedaan naar de empowerende werking van kunstbeoefening. Een impressie hiervan is in een publicatie uitgebracht en is gepresenteert bij een landelijke conferentie erover. Ladiesjam heeft als een van de projecten hieraan deelgenomen en is in de publicatie terug te vinden pagina 18 en 19.

Bekijk hier de publicatie:  ‘Stem, beeld en verhaal van vrouwen’ (Knstkrcht) Verslag Stem beeld en verhaal van vrouwen

Bekijk hier het conferentie verslag: Verslag_Stem_beeld_en_verhaal_van_vrouwen_def_2

 

Klik op onderstaande foto voor de hele publicatie: