Battle Of The Year Caricom

  

WWW.URBANGROOVEONTHEMOVE.COM\

 

ARTIKELS:

Battle of the Year Caricom

door Steven Seedo

15/08/2009

Paramaribo – Het Internationale breakdance evenement Battle of The Year Caricom wordt dit jaar voor het eerst in Suriname gehouden en wel op zaterdag 22 augustus in de Anthony Nesty Sporthal. De naam Battle of the Year Caricom is gekozen, omdat naast Suriname ook dansgroepen uit Frans- Guyana, Venezuela en Trinidad zullen meedoen aan deze danswedstrijd.

“Het evenement maakt deel uit van een uitwisselingsproject”, vertelt Jeffrey Roberts van de Stichting VVFlex Nederland, die samen met Hip Hopschool Faya en het Cultureel Centrum Suriname (CCS)  Batlle of the Year Caricom organiseert. Op 21 augustus is er in het Cultureel Centrum Suriname een pre-event met workshops en lezingen. Battle of the Year Caricom dient volgens Roberts als pre-selectie voor deelname aan het wereldkampioenschap breakdance dat jaarlijks in Duitsland wordt gehouden. Dit jaar is de 20ste editie. “We zijn er zeer trots op om als eerste een Caricomland tijdens dit jubileum te introduceren”.

De jury voor Battle of The Year Caricom bestaat voornamelijk uit vakmensen. Het gaat om Kwikstep uit Amerika, Dino uit Portugal, Popski, B- Steezy en Dusk uit Nederland. “Naast breakdancers zijn ze ook actief als choreografen”, weet Roberts. Voor de muziek op het eerste internationale breakdance evenement in de Anthony Nesty Sporthal zorgen Jerry Jay uit Suriname en Broky B uit Nederland. De MC’s zijn Tatoo en MC Complex uit Nederland. In 1989 startte de eerste editie van Battle of The Year in Duitsland, die ondertussen is uitgegroeid tot ’s werelds grootste breakdance evenement. Suriname wordt bij de Battle of the Year Caricom door de dansgroep Myztikalz vertegenwoordigd.

Voor Jimmy Jowintini, leider van deze dansgroep, is het een grote uitdaging. “We zijn net terug uit Frans-Guyana, waar we de Summer Dance Battle 5 hebben gewonnen. Daar ging om streetdance. Bij de Battle of the Year Caricom gaat om breakdance en Myztikalz is niet zo sterk daarin. “Daarom gaan we ook een beroep doen op breakdansers om Myztikalz te ondersteunen tijdens de competitie op 22 augustus”, besluit Jowintini.-.

______________________________________________________________________________________________________

 

 

http://www.radio10.sr/content/view/5363/

 

06/08/09 – Breakdancers van Suriname opgelet, want het Caribisch gebied krijgt een officiële dancebattle, de ‘Battle of the Year Caricom 2009’. De Nederlandse organisatie VV Flex, wat staat voor verscheidenheid, veelzijdigheid en flexibiliteit, en het Cultureel Centrum Suriname (CCS) organiseren het breakdance kampioenschap voor de CARICOM. De winnaar van de CARICOM doet mee aan het wereldkampioenschap ‘Battle of the Year 2009’.

 

Het WK wordt dit jaar voor de 20ste keer georganiseerd en de finale is van 12 tot en met 17 oktober in Braunsweig, Duitsland, zegt Jeffrey Roberts VV Flex projectleider.

De dansers van Mystikal vertegenwoordigen Suriname, wanneer het Caraibisch kampioenschap wordt gehouden, op 22 augustus in de Anthony Nesty Sporthal. Vandaag vertegenwoordigt Mystikal Suriname tijdens de finale van het vijfde ‘Summer Dance Battle’, in Frans Guyana. Roberts vindt dat er aardig wat talent rondloopt in het Caraibisch gebied, waar niks mee wordt gedaan.

22 augustus dus de ‘Battle of the Year Caricom 2009’ in de Anthony Nesty Sporthal, waarbij Suriname vertegenwoordigd wordt door Mystikal. Voor meer informatie over het wereldkampioenschap kijk op www.boty.de.

 

__________________________________________________________________________________________

 

PERSBERICHT