Urban Etnication

WWW.URBANETNICATION.COM

 

Na het succes van Urbanetnication in 2008 wordt het project vanaf 2009 alleen maar beter! Urbanetnication richt zich speciaal op jongeren en ons doel is dan ook talentontwikkeling te bevorderen. Er is wel veel vraag naar culturele en artistieke activiteiten die jongeren naar een hoger level brengen. Wij geven talenten de mogelijkheid om bij ons uit te groeien tot een professioneel niveau. En iedereen is welkom!

Wat houdt Urbanetnication precies in?
Wij bieden urban en hip hop education die erg populair zijn maar tot nu toe maar op kleine schaal aangeboden worden.  Er is voor elk wat wils.
Wij bieden workshops, cursussen en korte projecten aan in onder andere hiphop (rap, dans, dj-ing, graffiti), muziek, zang, dans (streetdance, cultureel), songwriting, talentcompetities en battles (rap, dans of zang) en de mogelijkheid om door te groeien in één van deze activiteiten.

Welke workshops zijn er?
– muziek: bandvorming, instrumenten, open mic en jamavonden
– muzikal vorming in elektronische muziek: beatmaking, sampling, mixen
– slagwerk: Afrikaanse djembe, Caribisch, Latin, braas, kaskawi
– zang: vorming, vocal training, groep/koorzang
– rap, dancehall en reggae vocals
– songwriting, muziek componeren
– beatmaking, muziekproductie
– dans: culturele stijlen en vormen
– literatuur en poetry
– (stand up) comedy
– hip hop: MC-ing (rap, beatbox), DJ-ing (turntablism, scratchen), bboy-ing                                            (breakdance/poppin/lockin/housedance/krumping), graffiti, airbrush
– hip hop culture bijeenkomsten met geschiedenis, lezingen, debatten
– theater: hiphoptheater, muziektheater, danstheater, urbanmusical, gospelmusical

Zijn er ook activiteiten die je begeleiden in doorgroeien?
De jongeren krijgen de mogelijkheid om in een professionele studio een demo of mixtape te maken, mogelijkheid tot optreden, presentatie-events, meedoen aan talentencompetities, coaching en begeleiding.

Waar worden de activiteiten gehouden?
De Voetnoot in Almere centrum, naast de McDonalds.

Zijn er kosten aan verbonden?
Wij vragen een kleine bijdrage van €3,50 per les.

 

Activiteiten

Poetry Lounge

Ben je creatief en voel je je verbonden met poëzie? Dan is de workshop Poetry echt iets voor jou! Tijdens de workshop ga je op praktische en creatieve wijze in op poëzie en leer je schrijven vanuit je eigen belevingswereld.

In de workshop wordt onder andere aandacht besteed aan teksten schrijven, dichten en rijmen en presentatietechnieken. Met behulp van de workshop ben je uiteindelijk in staat om poëziestukken te schrijven en ook voor te dragen.

 

COME4YOU

COME is een project dat je helpt met muzikale en vocale vorming waarmee wij talentontwikkeling willen stimuleren.  Er zijn verschillende workshops waar je een instrument kan leren bespelen, zoals bijvoorbeeld keyboard, drum, gitaar en percussie-instrumenten. Naast muzikale ontwikkeling wordt je ook begeleid in het componeren van muziek.
Je kunt je ook richten op zang. Hierbij leer je op een professionele manier te zingen, liedjes te schrijven, liedjes componeren en optreden. Er is ook een studio beschikbaar.

 

New Talent Multi Jam is er voor iedereen die actief bezig is met muziek en zang. Tijdens de New Talent Multi Jam vinden showcases plaats, waar de deelnemers de mogelijkheid krijgen zich te presenteren. Ze kunnen dan in aanmerking komen voor coaching of een optreden op een evenement van VVFLEX of een andere organisatie. Dit is een mooie kans om in de spotlights te staan en ontdekt te worden!

 

Culturedance

 

Culturedance is gericht op ontwikkeling van culturele dansvormen en stijlen. De cursussen bestaan uit drie categorieën:
– Zuid Amerikaanse, latin en Caribische dansstijlen (samba, merengue, bachata, salsa, bolero, e.a.)
– Workshop Afrikaanse dansstijlen en crossovers (Afrikaans (moderne) dans, Surinaamse aleke, e.a.)
– Cursus Mediterrane en Oosterse dansstijlen (buikdansen, Arabische dans, Hindoestaanse dans, e.a.)

Hierbij kan je ook gecoacht worden bij presentatiemogelijkheden zoals optredens, shows, evenementen, festivals en danswedstrijden.

Hip Hop Crib

 

Hip Hop Crib is bedoeld om hip hop education te bieden, kennis uit te wisselen en vaardigheden te verbeteren. We willen vooral artistieke jongeren uit de hip hop scene en straatjongeren een kans geven om te groeien en hun talent te ontwikkelen. Hip Hop Crib helpt je te ontwikkelen naar een echte artiest.

Hip Hop Crib bestaat uit een cursus hip hop dans, een cursus rap of een cursus DJ’ing. Daarnaast is er ook nog Culture Crib en graffitiworkshops.

Culture Crib is een meeting waar de culturele achtergrond, oorsprong, en elementen van hip hop worden bijgebracht en besproken.

Er zullen regelmatig gastworkshops worden gegeven door bekende artiesten, er wordt vier keer per jaar een battle, The Ultimate, georganiseerd en je krijgt de gelegenheid een mixtape te maken en je talent te laten zien bij de New Talent Multi Jam.

Scholingsaanbod Art & Culture

Stichting VVFLEX wil het aanbod van leuke culturele activiteiten op scholen vergroten. De activiteiten zijn vooral gericht op culturele en artistieke ontwikkeling.  Voor de kinderen is het leuk om creatief bezig te zijn en ze krijgen ook nog de kans te groeien in wat ze leuk vinden. Wij bieden zang- en danslessen en cursussen muzikale vorming, literatuur en hip hop.

 

VOCAL COACHING

Marlon Hoefdraad is al jaren actief als vocaltrainer/producer in de hiphop scene en R’n’B/soul muziek, en is oprichter van Angel Records. Daarnaast begeleidt hij jonge zangtalenten richting het podium en bij het doorgroeien naar een muzikale carriere.

Zo heeft hij een adviserende of begeleidende rol gespeeld voor hedendaagse R&B groepen als RePlay, Corey, Dignity, Brace, Goldy, Unique, enz.
Bij stichting VVFLEX is Marlon bestuurslid en adviseur en draagt hij mede zorg voor de invulling en verzorging van activiteiten.
Dus lijkt het je te gek om te kunnen zingen als Alicia of Beyonce of word jij de nieuwe Usher? Of wil je je zangtechniek verder ontwikkelen en die funky ad lips nou eindelijk onder de knie krijgen, schrijf je dan in voor deze cursus.

Come4sing wordt aangeboden als groepsactiviteit, maar er is beperkt ruimte. Wacht niet te lang met inschrijven want vol is vol.
(uiteraard is het ook mogelijk om individueel zangles te krijgen, tegen normaal uurtarief)

 

 

WORKSHOP POETRY

De workshop Poetry wordt verzorgd door de schrijfster, Spoken word artieste en radioprogammamaakster Dayenne Denneboom.

Aan de workshop Poetry kunnen jong en oud deelnemen. Met name hen die creatief zijn en enige verbondenheid voelen met poëzie en/of voordracht. Tijdens de workshop zal op praktische wijze in worden gegaan op poëzie én schrijven vanuit je eigen belevingswereld.

In de workshop staan vooral centraal inspiratie en het eigen maken van m.n. het schrijven van poëziestukken en deze ook voor te kunnen dragen. Want jij bent namelijk degene die je beleving of fantasie wil uitdrukken in woorden op schrift.

Er zullen o.a. voorbeelden worden gegeven en er worden gedichten voorgedragen die aansluiten bij de belevingswereld van de deelnemers workshop Poetry.

Aan het einde van de workshop zal je in staat zijn om vlot een poëziestuk te kunnen schrijven en deze ook te kunnen voordragen.

Wie weet wordt jij later nog een beroemde schrijver of schrijfster met vooral passie als belangrijkste element.

Gitaarcursus

De tiendelige cursus, afgesloten met een presentatie voor publiek, zal alle facetten van het gitaarspelen omvatten zoals oa: basiskennis, akkoordenleer, techniek, klassiek, blues, rock, pop, solo improvisatie en samenspel.