Smooth Fellas

Biografie Smooth Fellas

Smooth Fellas (SMF) werd in 2007 opgericht door Meguillio -Losje- Loswijk en Francisco –Ciss- Capita. De twee troffen elkaar voor het eerst tijdens een open mic. sessie in een plaatselijke jongerencentrum Trapnatov. Ondanks de keiharde punchlines die de mannen elkaar deden toekomen , groeide er gaandeweg die avond een band. Kort daarop volgend begonnen ze samen muziek te maken. Maar de muziek moest voor een iedere ‘Smooth’ in de oren klinken daar waren de twee het snel over eens.

Losje, geboren in 1991 te Paramaribo, Suriname, begon in 2005 met het schrijven van gedichten, poëtische proza en teksten .In 2006 bracht hij deze teksten naar buiten op een energieke manier onder de naam Losje’s Code, waarin je zijn scherpe blik op de maatschappij ervaarde. Zijn dromen en ambities gevisualiseerd en kritisch op de dingen die hij in deze maatschappij meemaakt. In 2007 werd hij aangestoken door zijn toenmalige producer Zenz om beats te maken. Al snel werd bekend dat Losje hier veel aanleg voor had en hij maakte er werk van. Dit resulteerde in samenzweringen met verscheidene lokale producers en zo ook met DJ’s Massive & S-King. Tegenwoordig is Losje naast MC/Dichter ook de beatmaker van SmF.

Ciss, geboren in 1992 te Lico, Angola, begon in 2004 met schrijven maar pas in 2005 met rappen. Hij is enige tijd actief geweest als host op verscheidene plekken. In 2006 rapte Ciss samen met enkele plaatselijke rappers in de formatie G-Bang. Onder G-bang bracht Ciss een mixtape uit en veroverde hij menig harten van juryleden bij talentenjachten met zijn stijl van rappen. Geïnspireerd door Losje begon Ciss op een laag pitje poëzie te schrijven dit werd zeer goed ontvangen door de kleine achterban die opgebouwd was. Naast het MC’en  helpt Ciss Losje met het indelen en maken van de SmF beats.

In november 2007 besloten Losje en Ciss samen te werken onder de naam Smooth Fellas. Kort daarna vroegen ze aan DJ Massive versterking voor hun liveshows, waarna ze in een jaar tijd ruim 50 verschillende optredens deden.