Rebelle Sweet


Biografie Rebelle Sweet

Singer/songwriter Rebelle Sweet werd geboren als Karima El Achhab op 9 september 1994 in Amsterdam, als oudste kind uit een Marokkaans gezin.
Haar liefde voor zingen manifesteerde zich al op jonge leeftijd, doordat haar vader de hele dag zong. Samen zongen ze liedjes van Elvis Presley, Roy Orbison, en andere rock & roll artiesten. Dit heeft direct ook de basis gevormd van het muziekgenre dat Rebelle vandaag de dag ambieert en wil maken.

Van zingen haar beroep maken, is altijd een droom geweest die Rebelle vanaf haar 6de nastreeft.
Helaas kreeg ze weinig ondersteuning en geloof vanuit haar omgeving. Dit maakte Rebelle verdrietig en onzeker, maar gelukkig kon ze in 2005 bij Studio West terecht voor zangles, en wel bij vocaltrainer Marlon Hoefdraad.
Dit zorgde voor een keerpunt in Rebelle’s leven. Ondanks haar angst won Marlon haar vertrouwen, hij was de eerste die in Rebelle’s talent geloofde. Dat gaf haar de motivatie om hard te werken en vanaf les een is Marlon altijd haar docent en grote inspiratiebron geweest. In de negen jaren die volgden heeft Rebelle zich onder zijn bezielde begeleiding kunnen ontwikkelen en heeft tevens enige podium- en studio ervaring op kunnen doen. Enkele demo’s zijn hiervan het resultaat.Tevens zag haar artiestennaam, wat een combinatie is van haar persoonlijke eigenschappen, het levenslicht.
Dat Rebelle ook over fantastische ‘schrijf-skills’ beschikt bleek toen ze in 2008 de poezie wedstrijd van haar school won tijdens de Nationale Boekenweek.
Naast zingen en schrijven heeft Rebelle nog een passie en dat is drummen. Zo speelt ze al sinds 2012 bij drum- en showband Kalentura.

Helaas kwam haar grote steun en toeverlaat in september 2014 te overlijden, maar Rebelle is toch vastberaden om haar droom te verwezenlijken.
Gelukkig kon ze terecht bij collega’s van Marlon en werkt momenteel hard eraan om uit te groeien tot een unieke en eigentijdse pop/rock artiest.
Ze zingt en schrijft zelf haar teksten, die voortkomen vanuit haar eigen levenservaringen. Ze vertelt haar verhalen vanuit het hart en wil dit graag delen met een groot en breed publiek.
Ook staat dit multi-talent voor ‘girlpower’ en hoopt zowel vrouwen als mannen te inspireren.
Rebelle is een veelbelovend talent met grootse ambities en plannen, dat de komende jaren veel van zich zal laten horen.

Door: Vanessa Veldhuis