Ladiesjam

Ladiesjam is een ‘all women band’ ontstaan als initiatief van VVFLEX, die vond dat er meer vrouwelijke muzikanten te zien mogen zijn, en ook vrouwen van verschillende achtergronden waar NL/Europa rijk aan is. Ladiesjam is dan ook een multi-etnische formatie waarbij vooral de liefde voor muziek maken centraal staat.

De band is als doorgroei mogelijkheid gekoppeld aan het gelijknamige Music Development en Empowerment project Ladiesjam, wat eveneens een initiatief is van Stichting VVFLEX.

Een project voor, door en samen met vrouwen om vrouwen van alle leeftijden, afkomsten, achtergronden en muzikale nivo’s, te helpen (verder) ontwikkelen op muzikaal gebied en andere artistieke vormen, indien er behoefte hiervoor is. Vooral minder kansrijke vrouwen, of vrouwen die in het verleden en heden weinig kansen zagen hiervoor, maar zich wel willen ontwikkelen in hun talent of deze willen ontdekken, worden hiermee gestimuleerd.

VVFLEX speelt in op deze behoeftes doormiddel van diverse cursussen en workshops door professionele docenten, waarbij tevens gebruik gemaakt wordt van professionele vrouwelijke docenten en ervaringsdeskundigen die rolmodel staan voor de deelneemsters.
Deze voorbeeldfuncties werken bevorderend en stimulerend voor andere vrouwen om ook ‘hun ding te doen’ en zich te laten zien in de muziek. Met name in de urban/ black music. En dan hebben we het niet alleen over zangeressen, maar ook over vrouwelijke instrumentalisten, producers, rappers/mc’s, dj’s enz, die met elkaar samenwerken en elkaar versterken, met muziek als verbindende factor.
Naar onze mening nodig, want door krachten te bundelen sta je sterk. Het blijkt namelijk nog steeds dat vrouwen in deze rollen nog te weinig tot hun recht komen in de muziekwereld en ook veel behoefte hebben om met andere vrouwen muziek te maken.

Vanuit het project hebben dames dus een kans om zich dusdanig te ontwikkelen dat ze kunnen doorstromen naar een volgende level of kunnen deelnemen aan de band, zodat ze zich op die manier kunnen presenteren naar het publiek, en hun ervaring en talent ook op die manier weer verder kunnen ontplooien. Dit geldt voor instrumentalisten, zangeressen, mc’s/rapsters en poetry (spoken word) artists die de band begeleidt bij hun performance in verschillende stijlen. o.a. R&B, (neo)Soul, Funk, Gospel, Jazz, Blues, Latin, Zuid Amerikaanse en Caribische stijlen, HipHop, Reggae, Ballads en Pop classics. Zowel covers als eigen creaties komen aan bod.

Voor meer info:
WWW.LADIESJAM.COM