Kendread & Fiyah Nation Band

foto’s Promotie KENDREAD

KENDREAD is al enige tijd een bekende naam in de REGGAE wereld.

KENDREAD is van Surinaamse afkomst en begon zijn muzikale carrière al op zeer jonge leeftijd. Al van kleins af aan wordt hij bewogen door muziek.

In 1975 kwam hij naar Nederland waar hij op 20 jarige leeftijd Rasta Farian werd.

Na met diverse artiesten te hebben samengewerkt en verschillende bands te hebben opgericht (o.a. Dasjan en The Revivals), besluit KENDREAD in 1991 verder te gaan als solo artiest en brengt in 1993 de cd “Culture Crash” uit onder muzikale begeleiding van Dasjan.

De eerste reggae band waar KENDREAD in speelde heette “The Warriors”.

Daarna richtte hij in 1985, samen met mede muzikanten, de formatie “The Gideons”op, waarmee hij de singel “National Team” heeft opgenomen.

In 1990 vormde hij samen met zijn broer en drummer Edgar en de bassist Jahman de basis van de groep “Dasjan”, vernoemd naar een gebergte in Ethiopië. In dat zelfde jaar sluit KENDREAD zich aan bij ArtCon Music Productions , waarvan Arthur Conley (1946 – 2003…) de oprichter was.

Dasjan nam in 1991 deel aan “De Grote Prijs van Nederland” en haalde het tot de halve finale. Ook werden zij uitgenodigd voor live optreden bij verschillende landelijke radio omroepen. Verder besluit KENDREAD in dit jaar om als solo artiest verder te gaan.

In 1992 treedt KENDREAD als gastmuzikant op bij de Arnhemse reggaeformatie

“The Creator’s”. Met hen brengt hij de cd “Sranang Lobie Foe Mie Hatie” uit.

In Suriname werd deze cd zó populair dat toen The Creator’s voor drie maanden op tournee in hun thuisland gingen, zij als ware helden werden ontvangen en het nummer”Sranang”tot nationale song werd verkozen.

“Culture Crash” is het eerste album die KENDREAD  als soloartiest uitbrengt in 1993.

Met Dasjan als begeleidingsband treedt hij op in binnen- en buitenland, o.a. met de Zweedse reggaeband “Gang Lords”op tournee langs diverse poppodia zoals Paradiso, Vrije Vloer e.a.

Later volgen de single cd “One Love”(1996) en de cd “Lion Train”(1998) waar KENDREAD werd bijgestaan door “The Revivals” tijdens live concerten.

KENDREAD en zijn backingband The Revivals traden geregeld op in Duitsland met grote, Jamaicaanse artiesten zoals: Michael Prophet, Nardo Ranks, Errol Dunkley, Dutchie Gold,The Robotics e.a. Ook de tours naar Oostenrijk en Zweden zijn een groot succes geweest.

Enkele andere muzikale hoogtepunten zijn o.a. een kleine tour in Suriname met de reggaeband “Roots Session Connection”in 2005, “The Joseph Hill & Peter Tosh Tour”(2006), waarbij KENDREAD samenwerkte met de backingband “Jah Storm” en de zanger “Black Marshal” en een geslaagde samenwerking met de backingband Jah Storm en mede artiesten zoals Kenny B, Strawl, Stando Ranks en Dredda Youthz, tijdens een succesvol optreden in 2007.

Momenteel treedt KENDREAD op met de Fiyah Nation Band, bestaande uit leden van o.a. de begeleidingsband van Ziggi; The Renaissance Band. Sinds de splitsing van deze band heeft  de Fiyah Nation Band met artiesten als Marlon Asher , Ras shiloh, Jamelody, Smiley, Black Prophet, Kenny B en Tribute 2 Bob Marley gewerkt.
Links:

KENDREAD : TELL ME WHY   CLIP
http://www.youtube.com/watch?v=Yi2DfPi-GhM&feature=related

KENDREAD & THE FIYA NATION BAND
http://www.youtube.com/watch?v=PT7ahPXUsd4&feature=relmfu
http://nl-nl.facebook.com/kendread.rastaman
http://www.numberonemusic.com/kendread/
http://www.myspace.com/raskendread
http://www.reverbnation.com/kendread
http://itunes.apple.com/nl/artist/kendread/id499285006
http://www.myspace.com/raskendread/radio
http://www.youtube.com/watch?v=TlmKIiT4W6A&feature=player_detailpage
http://reggaeddl.com/index.php?page=welcome


FIYAH NATION BAND
De Fiyah Nation Band begon in 2009 als backing band na een splitsing uit de
Renaissance band; Ziggi’s begeleidingsband met wie zij een aantal
jaren hebben getourd door heel Europa. Het hoogtepunt tijdens deze periode was de 3 weken lange tour met Gentleman.

De nu zelfstandige Fiyah Nation Band heeft sinds de splitsing aan de weg getimmerd en samen gewerkt met top Jamaicaanse namen zoals O.A. Marlon Asher , Ras shiloh en Jamelody ..

Ook hebben zij samengewerkt met Ned. Artiesten zoals Smiley, Black Prophet,

Kenny B, Kendread en Tribute 2 Bob Marley.

Kortom ; Fiyah Nation Band is Boeming !!!!!
LINE UP BAND:

BUNN RILEY–BASS

ERROL BRICE-KEYBOARD

BOB VENGA- GUITAR

REBEL JR -DRUMS
BACKING VOCALS:

ALDINA LAURENT

NALIONA SIMONS.