Clynt

 

Biografie Clynt

Clanton van Loon “Clynt” werd geboren op 17 mei 1988 in Amsterdam. Als kind was hij al helemaal weg van muziek en dans.

De droom van zijn vader, die zelf muzikant is, was altijd van dat zijn kinderen in zijn voetsporen zouden treden. Naast zijn vader was Michael Jackson een grote inspiratie. Toen Clynt “triller” voor het eerst zag begon er iets in hem te prikkelen. Hij was helemaal weg van de combinatie van dans moves, kostuums en muziek. Clynt wist meteen wat hij wilde doen later.

Half in Nederland en half in Suriname getogen, kwam hij in het jaar 2000 voorgoed naar Nederland om zijn droom te kunnen waarmaken. Clynt wist dat hij ervaring zou moeten opdoen als hij de entertainment wereld in wilde stappen. Hij zong samen met zijn broer en neef die zelf ook met muziek bezig zijn op verjaardagen.

In 2003 deed Clynt auditie bij één van de eerste hiphop scholen in Amsterdam “Solid Ground Movement” waar hij 4 jaar lang ervaring opdeed met dans. In 2006/2008 deed Clynt mee met de dansvoorstelling Skillz. Tijdens de voorstelling maakte hij voor het eerst een danstour mee en hij genoot van elk moment!

Clynt deed in 2006 ook nog mee in de films “Bolletjes Bleus” en “Afdwalen”. Na deze ervaringen was Clynt niet meer te stoppen. Hij starte in 2008 samen met 3 vrienden de dansgroep Street4One. Ze werden twee keer Nederlands kampioen (2009 en 2010). Street4One kwalificeerde zich ook voor hiphop international in Las Vegas in 2009 en haalde daar de finale. Verder was Clynt ook te zien bij Holland’s Got Talent met Street4One in 2010 en haalde daar de halve finale.

Zijn visie is dat als je als mens open staat, nieuwe uitdagingen aan durft te gaan en hard werkt je zo het maximale uit het leven haalt. Met beide handen grijpt Clynt de kans aan om de wereld te laten zien wat hij in zich heeft, en zijn droom te leven.