Alexis Beatz

Biografie Alexisbeatz

Het was 17 November 1983 toen ik voor het eerst in mijn leven het daglicht  zag. Mijn broer kreeg een broertje, Tairen Alexis Francis Martilia. Toen ik zes jaar was kregen mijn broer en ik er een zusje bij. Vlak na de geboorte van mijn zusje zijn wij verhuisd vanuit Curaçao naar Nederland.

We kregen een huis in Hoorn Kersenboogerd en hier gingen mijn broer en ik vanaf 1990 naar school. Al snel had ik al veel te maken met muziek omdat mijn broer naar veel soorten muziek luisterde. Hij luisterde voornamelijk naar hiphop/rap wat toendertijd erg bekend en erg populair was onder de jongeren. Maar ik luisterde over het algemeen alleen naar liedjes die in mijn oren ‘mooi’ en goed klonken; liedjes waarin ik me zelf kon vinden. De artiesten die mij het meest aanspraken en mij erg inspireerden zijn o.a: Mc Hammer, Cypress Hill, The D.O.C., Tupac, Kriss Kross, NAS, Lauryn Hill, Whitney Houston, Phill Collins, Michael Jackson, Janet Jackson, Madonna, Lambada, Lionel Richie, Bob Marley, Maxi Priest, Gregory Isaacs, Marvin Gay, Percy Sledge.

Negen jaar geleden begon ik met het maken van instrumentale muziek en opnames voor me zelf en voor anderen. Muziek is voor mij altijd al een soort therapie geweest. Het geeft me een goed gevoel in slechte tijden en houdt me wakker in goede tijden. Samen met God heeft muziek mij geholpen bij mijn geestelijke ontwikkeling. Het genre waarin ik me het best thuis voel is hiphop/rap omdat ik ermee opgegroeid ben en ik me altijd heb laten inspireren door het leven zelf, van de goede dingen tot de slechte. De muziekwereld is een aparte wereld, dus ben ik altijd opzoek geweest naar een geschikte artiestennaam naast mijn eigen naam. Hierbij wilde ik zo weinig mogelijk afwijken van wie ik werkelijk ben.

Na jarenlang zoeken en beats maken heb ik een originele naam gevonden: Alexisbeatz.