Artikel ‘Artist on the Rise’ project

Artiesten naar Nederland om zich te professionaliseren
Jahsenye maakt deel uit van de delegatie naar Nederland.
Vier artiesten van Legacy Entertainment en Mira Promotion vertrekken vandaag naar Nederland om zich te professionaliseren in de entertainmentwereld.De uitverkoren deelnemers zijn deze keer de nieuwe reggaesensatie van Suriname Jahsenye (Vernon Babel), zangeressen Milaisa Breeveld en Tekisha Abel en MC Olu Abena. Gekozen is voor artiesten die als positief voorbeeld kunnen dienen voor onze Surinaamse jongeren en ons land met kunst en cultuur op een waardige manier uitdragen. Om een tipje van de sluier op te lichten kan bevestigd worden dat de artiesten zullen optreden op festivals in Amsterdam, Almere, Den Bosch, Haarlem en Zaandam. De artiesten zullen hierbij ondersteund worden door twee live bands, waaronder the Family Tree.De artiesten zullen de gelegenheid krijgen om zich te bekwamen in het schrijven van song teksten, studio opname, publieke opstelling en presentatie. Aldus Fabian Sijmor van Legacy Entertainment.

De groep heeft het project ‘Artist On The Rise’ genoemd. Samen met de twee sponsoren: ‘Surinam Airways’ en ‘I love Su’ is de reis naar Nederland bekostigd. Volgens de initiatiefnemers Fabian en Ruben Leerdam wordt een brug geslagen tussen Suriname en Nederland. Er vindt uitwisseling plaats over kennis over kunst en cultuur.

Verdieping 
Vooral voor Jahsenye, die onlangs zijn eerste album ‘Ghetto Child’ uitbracht in Tori Oso in Suriname, is opvallend veel belangstelling vanuit Nederland. Hij wil werken aan een internationale carrière die verder reikt dan Suriname en Nederland, vandaar ook zijn keuze voor Engelstalige muziek. Er staan samenwerkingen met artiesten zoals Smiley, Joggo, Gianna Tam, Rashanto, Nedra en nog vele anderen gepland. Milaisa heeft vooral als backing zangeres al flink haar sporen verdiend voor artiesten als Colonel en de Jamaicaanse zanger Turbulence. Zij zal in Nederland onder andere bij de band LadiesJam ervaring opdoen.  Tekisha Abel kennen we natuurlijk al als het grote talent dat vorig jaar meereisde met Kenny B en Benaisa. MC Olu Abena zal in contact worden gebracht met andere MC’s en als omroeper radio ervaring opdoen bij het Surinaamse radiostation in Nederland, Mart Radio.

Fabian merkt op dat artiesten in Suriname zich niet optimaal kunnen profileren in de muziekwereld. De locaties om te kunnen oefenen en de mogelijkheden om je als muzikant te ontplooien, zijn beperkt. “Er moeten meer scholen worden opgezet in volksbuurten. Mensen moeten bewust worden gemaakt over de entertainmentwereld. Jahsenye is de nieuwste Engelstalige Reggae aanwinst voor Suriname en de resultaten van ons project in Nederland zal te merken zijn”, verzekert Fabian.

Voor het ‘Artist On The Rise’ Project hebben Legacy Entertainment en Mira Promotion partners  gezocht, die hun medewerking vanuit Nederland verlenen. De directe partners in het project zijn VVFlex, Bijlmerstyle en Srananmusic. Drie organisaties die op hun eigen wijze een bijdrage willen leveren aan de ontwikkeling van jonge artiesten en in het bijzonder Surinaamse artiesten. Samen zullen ze hun deskundigheid en netwerk inzetten om de artiesten een onvergetelijke tijd te geven tijdens hun verblijf in Nederland.

Voor meer info, nieuws en updates kun je op de Artist on the Rise pagina kijken